Povolební strategie táborských Pirátů

Česká pirátská strana je liberální, demokratická, progresivní strana s důsledným protikorupčním programem akcentující transparentnost a digitalizaci. Naším cílem je prosazovat program, ať už jsme v koalici, nebo v opozici. Je důležité, aby volič, který se rozhodne hlasem podpořit Českou pirátskou stranu, věděl, jak budeme po volbách pracovat.

Zeštíhlet společnosti a nastavit světlu veřejnosti

Město Tábor je stoprocentním vlastníkem čtyř obchodních společností: Správy lesů, Tělovýchovných zařízení (pod které spadá i kino Svět), Technických služeb a Bytesu, který má na starosti byty a teplo. Vzhledem k tomu, že valnou hromadou těchto společností není (veřejně probíhající) zastupitelstvo, ale za zavřenými dveřmi zasedající rada, mluví a ví se o nich poměrně málo.

Tábor se výprodejem bytů připravil nejméně o 400 milonů

Kdyby měl Tábor dobře fungující kontrolní mechanismy založené na analýze širších dat, období, kdy se zbavoval svého bytového fondu za takřka výprodejové ceny, nemuselo trvat roky. Rozdíl nákladů a přínosů - tedy efektivita - je obrovský. V případě analýzy prodeje bytového fondu dosahuje 400 milionů korun. Představme si, kolik to bude, když se analyzují další data, např. z pronájmů.