Prohlášení 'trojkoalice'

V důsledku odvolání místostarostky a rezignace radního za hnutí JINAK! došlo k ukončení koaliční smlouvy mezi subjekty Tábor 2020, Piráti, JINAK! a ČSSD. Ve smírčím řízení nedošlo k dohodě o další spolupráci v rámci koaličního projektu.

Resumé 21. zasedání zastupitelstva města

Takto hutné jednání už dlouho nebylo. Hodně připomínek opozice se sice týkalo spíše formálních detailů než obsahu jako takového, ale i přes tuto konstruktivní kritiku se dnešní zasedání protáhlo „jen“ do 19 hodiny. Neslo se v duchu několika klíčových bodů:
Schválení SECAPu, schválení výsledku tendru na dodávku vody ve městě, směna pozemků umožňující propojení TESCO - KAUFLAND a odvolávání místostarostky města.

Piráti Tábor v roce 2020

Na začátku nového roku se sluší ohlédnout se za rokem předešlým. Minulý rok nás bohužel postihla epidemie koronaviru, která zasáhla do všech oblastí lidského života a zabránila vzniku většího množství předpokládaných inovací. V Táboře v prvé řadě bylo totiž důležité bezpečně zajistit chod města a současně pomoci těm nejzranitelnějším a nejzasaženějším. Díky úsilí celého radničního týmu jsme nastalou situaci zvládli a připravili se svědomitě i na druhou vlnu epidemie