Samostatná pirátská kandidátka

Václav Klecanda | | volby,jinak,příprava

V polovině ledna se konalo první letošní posezení s Piráty. Uskutečnilo se jako obvykle v hospůdce Na Kurtech a k překvapení stálých účastníků se na něm objevilo i nečekaně nových tváří. Nikdo z nás popravdě takovou účast nečekal. Nejen proto, ale i díky výsledku voleb do Poslanecké sněmovny ČR, se Piráti Tábor nakonec rozhodli ukončit spolupráci s Jinak! a kandidovat sami s vlastní kandidátkou.

Neznamená to, že s kolegy z Jinak! se zásadně rozcházíme v názorech. Spolupráce v rámci tohoto sdružení byla příkladná a v rámci ní se podařila řada úspěchů, mj. i v oblasti transparence. Za zmínku stojí třeba zveřejňování jmenovitých hlasování rady (toho, jak který radní hlasoval). Za spolupráci v rámci Jinak kolegům děkujeme.

Nyní nás čeká spousta práce na změně fungování, začlenění nových posil a na rozdělení úkolů. Je potřeba fungovat jako jeden tým. Aktuálně dáváme dohromady dlouhodobý program a naše vize budoucnosti. Dali jsme si termín do konce února. Nasazení nových posil ale dává tušit, že se věci začnou dost hýbat. Těšte se!

Chceš se také stát Pirátem? Tak se nám ozvi nebo se přijď podívat na další setkání v březnu. Uvítáme každého, kdo má zájem na veřejném dění.

volby,jinak,příprava

Zhodnocení čtvrtého zastupitelstva v Táboře

Zastupitelstvo města Tábora, které se konalo 4. března v prostorách Tabačky, mělo na pořadu 29 řádných bodů. Z těch byly nakonec dva staženy. Z pirátského pohledu byly nejvíce zajímavé body o připojení města k organizaci otevrenamesta.cz, ukončení prodeje bytů a debata o změnách grantových programů. Z konce zasedání je potřeba zmínit debatu o Centru pro seniory, o ubytovnách a problematice havranů.

Zhodnocení třetího zastupitelstva města Tábor

V pondělí 28. ledna se uskutečnilo 3. řádné zastupitelstvo města Tábor. Ještě před zahájením se rozhořela debata na téma živého přenosu, se kterou nesouhlasili především pan Šedivý a paní Randová a to i z důvodu porušení GDPR. Tyto obavy rozptýlil František Korbel a Miloš Tuháček s tím, že se jedná o veřejné zasedání a na přenos i záznam má veřejnost právo. Tento byl tedy zprostředkován a dle informací byl dosah a zájem vysoký. Na přenos reagovalo okolo 700 lidí a průměrně jej sledovalo 30 - 35 lidí.