Rozhovor s lídrem: Tábor by se měl opírat o jasné koncepce rozvoje města

Martin Mareda | | volby,nazory

Chcete dále trávit hodiny na úřadech a vyplňovat obtěžující dokumenty? Nebo si v pohodlí domova sami od svého počítače zařizovat vše potřebné? Jak by mělo fungovat moderní město, které bere ohledy na potřeby svých obyvatel a snaží se držet krok s dobou?

Nejen o tom je rozhovor Mgr. Václava Klecandy, lídra táborských Pirátů v podzimních komunálních volbách pro Pirátské listy, s podtitulem: Tábor by se měl opírat o jasné koncepce rozvoje města. Publikován na webu jihočeské organizace.

volby,nazory

Zhodnocení čtvrtého zastupitelstva v Táboře

Zastupitelstvo města Tábora, které se konalo 4. března v prostorách Tabačky, mělo na pořadu 29 řádných bodů. Z těch byly nakonec dva staženy. Z pirátského pohledu byly nejvíce zajímavé body o připojení města k organizaci otevrenamesta.cz, ukončení prodeje bytů a debata o změnách grantových programů. Z konce zasedání je potřeba zmínit debatu o Centru pro seniory, o ubytovnách a problematice havranů.

Zhodnocení třetího zastupitelstva města Tábor

V pondělí 28. ledna se uskutečnilo 3. řádné zastupitelstvo města Tábor. Ještě před zahájením se rozhořela debata na téma živého přenosu, se kterou nesouhlasili především pan Šedivý a paní Randová a to i z důvodu porušení GDPR. Tyto obavy rozptýlil František Korbel a Miloš Tuháček s tím, že se jedná o veřejné zasedání a na přenos i záznam má veřejnost právo. Tento byl tedy zprostředkován a dle informací byl dosah a zájem vysoký. Na přenos reagovalo okolo 700 lidí a průměrně jej sledovalo 30 - 35 lidí.