Zjednodušíme fungování pomocí technologií

Václav Klecanda | | volby,program

O tom, jaké výhody přináší digitalizace a moderní technologie, existují tisíce pojednání. Od jednoduchého vyhledávání, snadné archivace, přehledných vizualizací dat umožňujících snadnou kontrolu fungování úřadů, až po úřad online, kde si občan z pohodlí domova nakliká co potřebuje během pár minut bez nutnosti stát fronty a pobíhat na úřadě od dveří ke dveřím. Je s podivem, že i přesto žádná dosavadní reprezentace neudělala výraznější posun. Asi to neumí. Piráti to umí velmi dobře, očekává se to od nás a proto je to jeden s pilířů programu.

Digitalizace se pojí s daty. Ten kdo data má, dělá chytrá rozhodnutí. Žádná “možná”, “věřím”, “kdyby”. Chceme chytré město, které dělá chytrá rozhodnutí. Proto chceme data sbírat a chceme, aby byla veřejně dostupná. Chceme otevřená data.

Proto:

• Digitalizujeme veškerou agendu, už žádný papír.
  • Všechny úřady mají být kompletně dostupné online. Obíhat po úřadech mají data, ne lidé.
  • Všechna data budou veřejná, postavíme na nich chytré město.
  • Budeme sbírat data pro efektivnější plánování (odvoz odpadu, jízdní řády MHD, dopravní stavby, aj.). Nevaříme z vody.

Více v sekci volby

volby,program

Shrnutí desáteho zasedání zastupitelstva

V pondělí 18. listopadu se uskutečnilo další řádné zasedání Zastupitelstva města Tábor. Pro nás zásadní body, které se projednávali, byly Schválení dotace pro neziskovou organizaci Fokus, podání žádosti o dotaci na výstavbu Centra pro Seniory, podání žádosti na 1. etapu revitalizace Sídliště nad Lužnicí a schválení záměru financování výstavby víceúčelové haly Mír. Bod, který se týkal úpravy Vyhlášky o odpadech, se z důvodu pozdního doručení materiálů stáhnul a bude se projednávat na prosincovém zasedání.

Shrnutí prvního pirátského roku na radnici

Je tomu přibližně rok, co jsem na táborské radnici začal působit v roli místostarosty. Od té doby se nám s koaličními kolegy povedlo prosadit některé základní pirátské myšlenky a zahájit práci na koncepčních a strategických projektech v dalších oblastech. Také jsem za tu dobu ztratil některé iluze (nikoliv ideály) a stále se učím. 🙂 Do druhé čtvrtiny funkčního období vykračuji se stejným odhodláním, i když reálnějším očekáváním.