Zjednodušíme fungování pomocí technologií

Václav Klecanda | | volby,program

O tom, jaké výhody přináší digitalizace a moderní technologie, existují tisíce pojednání. Od jednoduchého vyhledávání, snadné archivace, přehledných vizualizací dat umožňujících snadnou kontrolu fungování úřadů, až po úřad online, kde si občan z pohodlí domova nakliká co potřebuje během pár minut bez nutnosti stát fronty a pobíhat na úřadě od dveří ke dveřím. Je s podivem, že i přesto žádná dosavadní reprezentace neudělala výraznější posun. Asi to neumí. Piráti to umí velmi dobře, očekává se to od nás a proto je to jeden s pilířů programu.

Digitalizace se pojí s daty. Ten kdo data má, dělá chytrá rozhodnutí. Žádná “možná”, “věřím”, “kdyby”. Chceme chytré město, které dělá chytrá rozhodnutí. Proto chceme data sbírat a chceme, aby byla veřejně dostupná. Chceme otevřená data.

Proto:

• Digitalizujeme veškerou agendu, už žádný papír.
  • Všechny úřady mají být kompletně dostupné online. Obíhat po úřadech mají data, ne lidé.
  • Všechna data budou veřejná, postavíme na nich chytré město.
  • Budeme sbírat data pro efektivnější plánování (odvoz odpadu, jízdní řády MHD, dopravní stavby, aj.). Nevaříme z vody.

Více v sekci volby

volby,program

Piráti Tábor v roce 2020

Na začátku nového roku se sluší ohlédnout se za rokem předešlým. Minulý rok nás bohužel postihla epidemie koronaviru, která zasáhla do všech oblastí lidského života a zabránila vzniku většího množství předpokládaných inovací. V Táboře v prvé řadě bylo totiž důležité bezpečně zajistit chod města a současně pomoci těm nejzranitelnějším a nejzasaženějším. Díky úsilí celého radničního týmu jsme nastalou situaci zvládli a připravili se svědomitě i na druhou vlnu epidemie