Zjednodušíme fungování pomocí technologií

Václav Klecanda | | volby,program

O tom, jaké výhody přináší digitalizace a moderní technologie, existují tisíce pojednání. Od jednoduchého vyhledávání, snadné archivace, přehledných vizualizací dat umožňujících snadnou kontrolu fungování úřadů, až po úřad online, kde si občan z pohodlí domova nakliká co potřebuje během pár minut bez nutnosti stát fronty a pobíhat na úřadě od dveří ke dveřím. Je s podivem, že i přesto žádná dosavadní reprezentace neudělala výraznější posun. Asi to neumí. Piráti to umí velmi dobře, očekává se to od nás a proto je to jeden s pilířů programu.

Digitalizace se pojí s daty. Ten kdo data má, dělá chytrá rozhodnutí. Žádná “možná”, “věřím”, “kdyby”. Chceme chytré město, které dělá chytrá rozhodnutí. Proto chceme data sbírat a chceme, aby byla veřejně dostupná. Chceme otevřená data.

Proto:

• Digitalizujeme veškerou agendu, už žádný papír.
  • Všechny úřady mají být kompletně dostupné online. Obíhat po úřadech mají data, ne lidé.
  • Všechna data budou veřejná, postavíme na nich chytré město.
  • Budeme sbírat data pro efektivnější plánování (odvoz odpadu, jízdní řády MHD, dopravní stavby, aj.). Nevaříme z vody.

Více v sekci volby

volby,program

Jednání zastupitelstva 27.1.2020

Na včerejším předlouhém jednání zastupitelstva stojí za vypíchnutí 4 témata. Velká diskuse se rozhořela na téma kulturních grantů. Ohledně spolupořadatelství mistrovství světa v cyklokrosu náš negativní názor trvá. V bodě různé se poté řešil participativní rozpočet a strategický plán rozvoje města.

Piráti se zabývají mj. i revitalizací Pintovky

Revitalizace lesoparku Pintovka je součástí programového prohlášení “koalice odvahy”, jak někteří současnou vládu Tábora nazývají. Místní sdružení Pirátů Tábor se rozhodlo, že část rozpočtu investuje do architektonické mini-studie, jak by revitalizace mohla vypadat. Sešly se dva návrhy a výsledek vypadá moc pěkně.