Zjednodušíme fungování pomocí technologií

Václav Klecanda | | volby,program

O tom, jaké výhody přináší digitalizace a moderní technologie, existují tisíce pojednání. Od jednoduchého vyhledávání, snadné archivace, přehledných vizualizací dat umožňujících snadnou kontrolu fungování úřadů, až po úřad online, kde si občan z pohodlí domova nakliká co potřebuje během pár minut bez nutnosti stát fronty a pobíhat na úřadě od dveří ke dveřím. Je s podivem, že i přesto žádná dosavadní reprezentace neudělala výraznější posun. Asi to neumí. Piráti to umí velmi dobře, očekává se to od nás a proto je to jeden s pilířů programu.

Digitalizace se pojí s daty. Ten kdo data má, dělá chytrá rozhodnutí. Žádná “možná”, “věřím”, “kdyby”. Chceme chytré město, které dělá chytrá rozhodnutí. Proto chceme data sbírat a chceme, aby byla veřejně dostupná. Chceme otevřená data.

Proto:

• Digitalizujeme veškerou agendu, už žádný papír.
  • Všechny úřady mají být kompletně dostupné online. Obíhat po úřadech mají data, ne lidé.
  • Všechna data budou veřejná, postavíme na nich chytré město.
  • Budeme sbírat data pro efektivnější plánování (odvoz odpadu, jízdní řády MHD, dopravní stavby, aj.). Nevaříme z vody.

Více v sekci volby

volby,program

Zhodnocení čtvrtého zastupitelstva v Táboře

Zastupitelstvo města Tábora, které se konalo 4. března v prostorách Tabačky, mělo na pořadu 29 řádných bodů. Z těch byly nakonec dva staženy. Z pirátského pohledu byly nejvíce zajímavé body o připojení města k organizaci otevrenamesta.cz, ukončení prodeje bytů a debata o změnách grantových programů. Z konce zasedání je potřeba zmínit debatu o Centru pro seniory, o ubytovnách a problematice havranů.

Zhodnocení třetího zastupitelstva města Tábor

V pondělí 28. ledna se uskutečnilo 3. řádné zastupitelstvo města Tábor. Ještě před zahájením se rozhořela debata na téma živého přenosu, se kterou nesouhlasili především pan Šedivý a paní Randová a to i z důvodu porušení GDPR. Tyto obavy rozptýlil František Korbel a Miloš Tuháček s tím, že se jedná o veřejné zasedání a na přenos i záznam má veřejnost právo. Tento byl tedy zprostředkován a dle informací byl dosah a zájem vysoký. Na přenos reagovalo okolo 700 lidí a průměrně jej sledovalo 30 - 35 lidí.