Mimořádné zastupitelstvo kvůli teplárně

admin | | energetika,zastupitelstvo

Na pondělí 18. června svolal starosta Jiří Fišer mimořádné jednání zastupitelstva. Na pořadu je jediný bod - valná hromada společnosti Teplárna Tábor, a.s. . Zástupci teplárny chtějí na valné hromadě navolit nové orgány společnosti a rozdělit zisk za rok 2017 ve výši bezmála 3 miliony korun. S navrhovaným postupem zástupce města Piráti plně souhlasí.

Město navrhuje, stejně jako teplárna, část zisku dát na sociální fond. Odmítá ale další část rozdělit do tantiém funkcionářům společnosti. Ti by si přišli k extra bonusu ke své měsíční výplatě:

Představenstvo společnosti: celkem 520 379,41 Kč

• Ing. Miloslav Holba - předseda představenstva - 197 744, 17 Kč
  • Ing. Petr Kristek - člen představenstva - 161 317, 62 Kč
  • Petr Novák - člen představenstva - 161 317, 62 Kč

Dozorčí rada: celkem 332 701,59 Kč

• Marc Müller - předseda dozorčí rady - 126 426,61 Kč
  • Ing. Ivo Ludvík - člen dozorčí rady - 103 137,49 Kč
  • Ing. Ladislav Tumpach - člen dozorčí rady - 103 137,49 Kč

S postupem města piráti naprosto souhlasí. Ve světle pochybností, které na hospodaření teplárny vrhá vyšetřování ze strany ERU, není možné ani náznakem přemýšlet o vyplácení jakýchkoli bonusů pro vedení společnosti.

energetika,zastupitelstvo

Programové prohlášení "koalice odvahy"

Tábor 2020, Piráti, Jinak! a ČSSD - koaliční partneři se za účelem řádné a odpovědné správy města Tábora a jeho rozvoje se pro období 2018 - 2022 shodli na následujících programových prioritách v jednotlivých oblastech jeho života.