Piráti na jedné lodi

Tereza Daněk | | volby

Může se zdát, že jako piráti trochu spíme - naše webové stránky delší chvíli ležely ladem. Ale opak je pravdou! Ve skutečnosti jsme teď měli a máme spoustu práce s dopisováním článků do Pirátských listů, které půjdou do tisku co nevidět. Probíhá pirátské focení, točíme videa, obíháme táborská sídliště, kde se ptáme místních, jak se jim tam žije a co by potřebovali.

Jako piráti chodíme na schůzky s hlavními představiteli města, plánujeme veřejné debaty na téma Moderní město a Vzdělávání. Je toho opravdu hodně, všichni pracujeme na dobrovolné bázi ve svém volném čase, ale baví nás to!

Všechny plachty jsou a budou napnuté, držíme kurz, plujte s námi!

Vaši piráti

volby

Shrnutí desáteho zasedání zastupitelstva

V pondělí 18. listopadu se uskutečnilo další řádné zasedání Zastupitelstva města Tábor. Pro nás zásadní body, které se projednávali, byly Schválení dotace pro neziskovou organizaci Fokus, podání žádosti o dotaci na výstavbu Centra pro Seniory, podání žádosti na 1. etapu revitalizace Sídliště nad Lužnicí a schválení záměru financování výstavby víceúčelové haly Mír. Bod, který se týkal úpravy Vyhlášky o odpadech, se z důvodu pozdního doručení materiálů stáhnul a bude se projednávat na prosincovém zasedání.

Shrnutí prvního pirátského roku na radnici

Je tomu přibližně rok, co jsem na táborské radnici začal působit v roli místostarosty. Od té doby se nám s koaličními kolegy povedlo prosadit některé základní pirátské myšlenky a zahájit práci na koncepčních a strategických projektech v dalších oblastech. Také jsem za tu dobu ztratil některé iluze (nikoliv ideály) a stále se učím. 🙂 Do druhé čtvrtiny funkčního období vykračuji se stejným odhodláním, i když reálnějším očekáváním.