Piráti nominovali do dozorčích rad městských společností

Jan Příbramský | | lidé,dozorčírady

Táborští piráti vybírali nominanty na posty do dozorčích rad Bytesu, Technických služeb Tábor, Tělovýchovných zařízení města Tábora, Správy lesů města Tábora a G-Centra nejen ve vlastních řadách, ale i v řadách odborné veřejnosti. Ve výběrových řízeních nakonec nebylo příliš zájemců, do SLMT a G-Centra se dokonce nepřihlásil uchazeč žádný.

Přikročili jsme tedy k oslovování odborníků a znalců, ze kterých jsme hlasováním na společné schůzi vybrali nejvhodnější uchazeče. U Bytesu, TST a TZMT jsme vybírali z více zájemců, u SLMT a G-Centra z jednoho uchazeče.

Členy dozorčích rad včetně našich nominantů nakonec schválila 14. ledna 2019 Rada města Tábora. Za Piráty Tábor budou teda pracovat v dozorčích radách tito:

• Bytes – Bc. Jiří Roubíček
  • TST – Ing. Pavel Moravec
  • TZMT – Martin Kučera
  • SLMT – JUDr. Miloš Tuháček
  • G-Centrum – Bc. Markéta Brynychová
lidé,dozorčírady

Shrnutí desáteho zasedání zastupitelstva

V pondělí 18. listopadu se uskutečnilo další řádné zasedání Zastupitelstva města Tábor. Pro nás zásadní body, které se projednávali, byly Schválení dotace pro neziskovou organizaci Fokus, podání žádosti o dotaci na výstavbu Centra pro Seniory, podání žádosti na 1. etapu revitalizace Sídliště nad Lužnicí a schválení záměru financování výstavby víceúčelové haly Mír. Bod, který se týkal úpravy Vyhlášky o odpadech, se z důvodu pozdního doručení materiálů stáhnul a bude se projednávat na prosincovém zasedání.

Shrnutí prvního pirátského roku na radnici

Je tomu přibližně rok, co jsem na táborské radnici začal působit v roli místostarosty. Od té doby se nám s koaličními kolegy povedlo prosadit některé základní pirátské myšlenky a zahájit práci na koncepčních a strategických projektech v dalších oblastech. Také jsem za tu dobu ztratil některé iluze (nikoliv ideály) a stále se učím. 🙂 Do druhé čtvrtiny funkčního období vykračuji se stejným odhodláním, i když reálnějším očekáváním.