Piráti nominovali do dozorčích rad městských společností

Jan Příbramský | | lidé,dozorčírady

Táborští piráti vybírali nominanty na posty do dozorčích rad Bytesu, Technických služeb Tábor, Tělovýchovných zařízení města Tábora, Správy lesů města Tábora a G-Centra nejen ve vlastních řadách, ale i v řadách odborné veřejnosti. Ve výběrových řízeních nakonec nebylo příliš zájemců, do SLMT a G-Centra se dokonce nepřihlásil uchazeč žádný.

Přikročili jsme tedy k oslovování odborníků a znalců, ze kterých jsme hlasováním na společné schůzi vybrali nejvhodnější uchazeče. U Bytesu, TST a TZMT jsme vybírali z více zájemců, u SLMT a G-Centra z jednoho uchazeče.

Členy dozorčích rad včetně našich nominantů nakonec schválila 14. ledna 2019 Rada města Tábora. Za Piráty Tábor budou teda pracovat v dozorčích radách tito:

• Bytes – Bc. Jiří Roubíček
  • TST – Ing. Pavel Moravec
  • TZMT – Martin Kučera
  • SLMT – JUDr. Miloš Tuháček
  • G-Centrum – Bc. Markéta Brynychová
lidé,dozorčírady

Jednání zastupitelstva 27.1.2020

Na včerejším předlouhém jednání zastupitelstva stojí za vypíchnutí 4 témata. Velká diskuse se rozhořela na téma kulturních grantů. Ohledně spolupořadatelství mistrovství světa v cyklokrosu náš negativní názor trvá. V bodě různé se poté řešil participativní rozpočet a strategický plán rozvoje města.

Piráti se zabývají mj. i revitalizací Pintovky

Revitalizace lesoparku Pintovka je součástí programového prohlášení “koalice odvahy”, jak někteří současnou vládu Tábora nazývají. Místní sdružení Pirátů Tábor se rozhodlo, že část rozpočtu investuje do architektonické mini-studie, jak by revitalizace mohla vypadat. Sešly se dva návrhy a výsledek vypadá moc pěkně.