Parkovací dům na sídlišti nad Lužnicí

Václav Klecanda | | zastupitelský-příspěvek,parkování

Dlouhodobě neutěšená situace s parkováním na sídlišti vykrystalizovala v projekt parkovacího domu, který by měl vyrůst v místě bývalého hokejbalového hřiště naproti poliklinice. Nabídne cca 170 míst k parkování. Zájemci tak získají garantovanou možnost zaparkovat vozidlo ve střeženém a krytém prostoru za roční nájem.

Parkování na sídlištích je dlouhodobým problémem, který nabobtnal díky nárůstu počtu automobilů. Na sídlištích žijí rodiny, které mají více než jeden v rodině. S takovým nárůstem se při výstavbě nepočítalo. Nyní obyvatelé sídlišť platí za tento nárůst počtu automobilů na sídlištích problémy s jejich zaparkováním. Byť ho vnímáme jako neudržitelný, rozhodli jsme se obyvatelům sídliště nad Lužnicí nabídnout možnost trable s parkováním vyřešit a zaparkovat v rezidentním parkovacím domě.

Projektování začalo mj. i v souvislosti s havárií opěrné zdi, jejíž rekonstrukce by si vyžádala větší obnos. Stavba umožní se tomuto výdaji vyhnout. Nyní jsme ve fázi studie. Dalším postupem je dopracování v projektovou dokumentaci a když vše půjde hladce, stavět se začne již v příštím roce. Stavebně se bude jednat o montovanou konstrukci, která se na tyto typy budov běžně používá a díky tomu stavba nebude trvat dlouho.

Parkhaus, jak projekt pracovně nazýváme, zvažujeme oživit popínavými rostlinami a zelenou střechou. S očekáváním rozvoje elektromobility počítáme i s možností nabíjení. Osobně věřím, že trendem bude sdílení automobilů jako prostředků pro přepravu z jednoho bodu na druhý, spíš než touha je vlastnit spojena s budováním dalších nákladných ubytoven pro naše plechové mazlíčky.

zastupitelský-příspěvek,parkování

Piráti Tábor v roce 2020

Na začátku nového roku se sluší ohlédnout se za rokem předešlým. Minulý rok nás bohužel postihla epidemie koronaviru, která zasáhla do všech oblastí lidského života a zabránila vzniku většího množství předpokládaných inovací. V Táboře v prvé řadě bylo totiž důležité bezpečně zajistit chod města a současně pomoci těm nejzranitelnějším a nejzasaženějším. Díky úsilí celého radničního týmu jsme nastalou situaci zvládli a připravili se svědomitě i na druhou vlnu epidemie