Zastupitelský příspěvek duben 2019

Václav Klecanda | | zastupitelský-příspěvek

Počáteční měsíce na radnici byly hektické. Na jednáních zastupitelstva na nás zhrzená opozice útočí stylem, který nemá obdoby a chce po nás takové výsledky, které za dobu svého působení sama nedodala. I přes tyto snahy nám práci náležitě znepříjemnit táborští Piráti se začínají věnovat svým programovým bodům a prostřednictvím koalice je uvádět v život.

Čerstvým úspěchem je zastavení privatizace městských bytů, které může konečně nastartovat diskusi o změně bytové koncepce. Dalším je přistoupení k organizaci Otevřená města, která pomůže otevřít městský úřad veřejnosti díky spolupráci na softwarových nástrojích. Nákupem elektromobilů a s ním související výstavba dobíjecích stanic dává tušit, že Tábor nezůstane na poli moderní dopravy pozadu. A vybudováním metropolitní sítě, která brzy bude přenášet data z chytrých zařízení po celém městě, se zařadí i mezi města pokroková.

Brzy zprovozníme veřejný úkolníček, který ukáže, na čem přesně pracujeme aby se nikdo nemusel neustále ptát co vlastně děláme. Stav našich programových priorit budeme přehledně prezentovat na webu.

Držíme kurz!

zastupitelský-příspěvek

Piráti Tábor v roce 2020

Na začátku nového roku se sluší ohlédnout se za rokem předešlým. Minulý rok nás bohužel postihla epidemie koronaviru, která zasáhla do všech oblastí lidského života a zabránila vzniku většího množství předpokládaných inovací. V Táboře v prvé řadě bylo totiž důležité bezpečně zajistit chod města a současně pomoci těm nejzranitelnějším a nejzasaženějším. Díky úsilí celého radničního týmu jsme nastalou situaci zvládli a připravili se svědomitě i na druhou vlnu epidemie