Bc. Vojtěch Sázel

programátor

Narodil se v Praze, ale s Táborem je už od dětství spjatý, neboť část jeho rodiny odsud pochází.

Po studiích se spolu s manželkou, táborskou rodačkou, rozhodl v Táboře usadit a založit rodinu. Studoval na ČVUT FEL a VŠ Unicorn College.

Profesní dráhou softwarový vývojář/programátor. Ve firmě Unicorn se podílel na vývoji a testování softwaru pro banky a pojišťovny. Následně v T-Mobile CZ navrhoval a prováděl zátěžové testování telekomunikačních systémů. Po vzniku OS Android se začal soustředit na vývoj mobilních aplikací pro tento systém, jako OSVČ a později opět jako zaměstnanec. (detailněji viz. http://www.linkedin.com/in/vojtechsazel).

V roce 2015 se přestěhoval do Tábora s manželkou a založil zde rodinu, má dvě děti.

Zájmy:

• Počítače - programování, hry, hardware
  • Propagátor free a open-source software
  • Věda a technologie
  • Alternativní ekonomické systémy

Politická orientace:

Co můžete čekat

• nebude podporovat zájmy velkých (zejména nadnárodních) korporací
  • základní infrastruktura (elektřina, voda) by měla být buď ve vlastníctví státu nebo jeho podjednotek (např. obce, kraje)
  • zaměření na moderní technologie (elektromobily, obnovitelné zdroje, modernizace jádra, chytré město)
  • datová decentralizace (data občanů by něměla být uložena v cloudech nadnárodních korporací), státní aplikace a systémy by měly mít plně otevřený zdrojový kód
  • základní lidské potřeby (jídlo, bydlení, zdravotnictví a vzdělání) by měly být právem pro všechny občany, nehledě na to jak jsou movití a jakkoli to zní utopicky, tak bychom se měli snažit se tomuto cíli co nejvíce přiblížit