Zástupci vedení Tábora diskutovali s občany o bezpečnosti, odpadech i dopravě

V táborské knihovně se ve středu 15. listopadu konala beseda vedení města s občany. Tématy byly současné ožehavé problémy Tábora: bezpečnost, odpady a doprava. Zúčastnilo se přes 50 občanů.

Pan starosta s vedoucí Odboru sociálních věcí a velitelem Městské policie probírali s občany bezpečnostní situaci ve městě. Město o den později veřejnosti prezentovalo soubor opatření.

Dalším tématem bylo zvýšení poplatku za odpad, jehož důvody vysvětlil místostarosta Kacerovský s vedoucí Odboru životního prostředí.

Posledním tématem byla doprava. S občany o ní hovořil náš pirátský místostarosta Martin Mareda. Mluvilo se především o parkování a MHD.

“Děkuji všem, kteří přišli. Debata byla téměř čtyřhodinová s náročnými tématy, které nyní trápí táborské občany. Velmi oceňuji konstruktivní a věcnou diskusi, která nezabíhala do vulgárních nebo osobních rovin – tak jak to povětšinou známe z online prostoru. Děkuji za to všem zúčastněným,” shrnul setkání s občany Martin Mareda.soubor opatření.

Díky skenovacímu autu bude v Táboře lepší kontrola parkování

Přibližně od poloviny příštího roku by táborskými ulicemi mohlo začít jezdit speciální skenovací auto, které zlepší kontrolu parkování ve městě. Rada města uložila Odboru dopravy a městské společnosti TST činit kroky k jeho pořízení. Podobná auta pro kontrolu parkování využívají i jiná města jako například Praha nebo České Budějovice.