Jiří Roubíček: Olympiáda dětí a mládeže se po patnácti letech vrací do Jihočeského kraje

Dnes vám chceme představit, kdo se skrývá pod číslem tři na naší kandidátce do krajských voleb… Je to současný krajský zastupitel Jiří Roubíček z Tábora. Jeho hlavním tématem je cestovní ruch a sport. Mimochodem věděli jste, že nás letos v kraji čeká olympiáda? Konkrétně ta dětí a mládeže. Jirka si proto připravil článek právě o ní.

Čtyři dny, dvacet sedm sportovišť, dvacet sportů a přes čtyři tisíce sportovců. V roce 2024 se do jižních Čech po dlouhých patnácti letech vrátí největší multisportovní akce v České republice – Olympiáda dětí a mládeže. Letní hry se budou konat od 23. do 27. června v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou, Táboře a v Sezimově Ústí.

Jsme hrdí, že se u nás v kraji tato obří sportovní akce pro děti bude konat. Nejde totiž o jen tak obyčejné sportovní klání. Na mladé sportovce bude čekat atmosféra srovnatelná s opravdovými olympijskými hrami. Nebudou tak ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

Vedení Jihočeského kraje dlouho plánovalo, že se olympiáda uskuteční pouze v Českých Budějovicích a v Hluboké nad Vltavou. To by sice zjednodušilo organizaci, ale zároveň by to znamenalo menší počet sportovců i omezení některých sportů. Od začátku jsme proto jako Piráti volali po rozšíření a jsme moc rádi, že se vedení kraje nakonec vydalo touto cestou a rozšířilo hry o město Tábor a Sezimovo Ústí. Tím se zvýšil počet sportů a především sportovců, kteří se budou moct her zúčastnit. To vše v duchu hesla francouzského pedagoga, historika a zakladatele moderních olympijských her Pierre de Coubertina: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“

Jiří Roubíček
zastupitel Jihočeského kraje

Tento článek byl sdílen z jiného webu. Originál si můžete přečíst zde.